will transfer??

huuuhhh...adakah aku gembira dengan penukaran team??huaaaa.....suka sebab aku naik pangkat, tapi duka duduk dibawah orang yang tah apa²...

hadoiii...masalahnya,adakah betul aku akan ditransfer???minggu lepas, aku di interview oleh bakal bos baru..ok fine,layan je..BUT soklan yang ditanya dan ditujukan kepadaku amat menusuk kalbu..sampai aku menitis air mata,tapi bukan depan dia la..selepas di interview..

ok,korang analize sendiri...

bakal Mem/bos@M.......


M: actually, I tak nak pilih U jadi exec..U tak da ciri² exec langsung. (dengan megahnye)..tapi sebab kak mel & kak hanim yang beriya-riya nak U..(k.mel & k.hanim, bos aku sekarang)
M: ow..u 24...my son also 24..but he not communicate like U..u r really2 not like 24..u r not matured..
M: what??U assist customer???boleh ke U handle customer??boleh ke u explain semua package??yela,nanti  U kena handle MNC(team bukan government), boleh ke handle..kena speak english tau..
M : ok..(sambil tengok evaluate form) kalau dalam kertas ni, untuk qualification, U ok la sebab U ada degree, yang lain2 ni....(pandang aku ngan sinis)
M: (sambil tengok working experience kt resume aku) Kenapa U amek keje ni??kerja ni takat SPM pn boleh buat..


OMG....seriously aku memang rasa terhina..ni semua apa yang aku masih ingat lagi kata-kata bakal bos aku ni..dia bagi tempoh 2 minggu,nak tengok aku buat kerja..suka hati je kata aku ni tak buat kerja..kalau aku tak buat kerja,kenapa la bos aku bagi nama aku untuk position ni..

so sekarang...aku masih tertanya-tanya...adakah aku masuk dalam team baru nanti and dapat positon baru??macam mana aku nk hadapi ngan bos macam ni?1st time jumpa dah judge aku macam ni,of course selama-lamanya assume aku camni...

ye..ni semua dugaan untukku...k.mel cakap,baru cabaran untukku...tapi.......hanya DIA yang tahu...ya Allah..engkau bukakan lah hati mem..lembutkanlah hati beliau....

keputusan aku ku tahu lepas CNY...hurrmmm....

Comments

  1. uit,,
    sabo,,,
    bg penampor free kat kat org blagak camtu
    ish

    ReplyDelete
  2. al kisah...lambatla aku baca entri ko ni add..huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts